فهرست مطالب:
قوانین طراحی بسته بندی در محصولات چیست و چرا آن قدر مورد توجه کسب و کارهای مختلف است؟ طراحی بسته بندی اصولی وجه تمایز شما از رقباست. فروش شما را بیشتر می کند و سهم بیشتری از بازار را به شما می دهد. اما این اصول و قوانین برای طراحی و دیزاین چیست و بسته بندی ها باید چگونه باشند تا بتوانند نیاز تولیدکنندگان و توزیع کنندگان در صنایع مختلف را برطرف کنند و مشتری های راضی تری داشته باشند؟
سفارش بسته بندی اختصاصی محصولات شما
در کمترین زمان
10 قانون طراحی بسته بندی محصولات
بسیاری از کسب و کارها به دنبال این هستند که برای جذب مشتری تنها روی کیفیت خود محصول مانور دهند؛ در حالیکه این دیزاین ظاهری محصول است که در نگاه اول باعث جذب مشتری، اعتماد او و خرید از برند شما می شود. در بازار رقابتی با هزاران هزار محصول رنگارنگ و برندهای متنوع، باید به چشم بازار هدف خود بیایید. اما چطور؟ با کمک رعایت کردن یک سری اصول و قوانین طراحی بسته بندی در محصولات مختلف؛ از مواد غذایی مثل طراحی بسته بندی زعفران و بسته بندی برنج گرفته تا طراحی بسته بندی جواهرات و بسته بندی قطعات خودرو.
این اصول و قوانین چه ها هستند و چرا باید آن ها را پیاده کرد؟
قانون یک: شفافیت در طراحی
از مهم ترین قوانین طراحی و دیزاین بسته بندی این است که باید روی آن هر آن چه را مشتری نیاز دارد بتواند در سریع ترین زمان ممکن ببیند و پیش از خرید با توجه به نیازش محصول مورد نظرش را انتخاب کند. مثلا باید سریع متوجه نام برند، موارد استفاده و افرادی که می توانند از آن استفاده کنند شود.
نباید خریدار زمان زیادی را برای پیدا کردن این اطلاعات روی بسته بندی بگذارد. باید همه موارد آن قدر شفاف و صریح طراحی و چاپ شده باشند که مشتری کمترین زمان را در پیدا کردن اطلاعات مورد نیازش بگذارد. برای مثال طراحی بسته بندی لوازم آرایشی شما باید به خوبی گویای محتویات درون محصول باشد و برند را معرفی کند.
قانون دو: اصالت در بسته بندی
اصیل بودن و ویژه برند خود بودن از دیگر قوانین طراحی بسته بندی محصولات مختلف در بازار است. شما باید بتوانید وجه تمایزی بین بسته بندی برند خود و برندهای رقیب در صنعت فعالیت خود در بازار داشته باشید. باید طرح و دیزاین انتخابی برای بسته بندی ادویه، بسته بندی برنج، بسته بندی دیگر مواد غذایی و بسته بندی جواهرات و زیورآلات ویژه برند شما و بر اساس هویت برند انتخاب شود.
شما چه هدفی را در برند و محصول دنبال می کنید و محصول برای چه افرادی مناسب است؟ با پاسخ به این سوالات طرح و دیزاینی را برای پکیجینگ انتخاب می کنید که اصالت برند شما را نشان دهد و مشتری هرکجا طرح بسته بندی شما را ببیند یاد شما بیفتد.
قانون سه: گویای حقیقت محصول
از دیگر قوانین طراحی بسته بندی مطابقت با حقیقت خود محصول است. یعنی بسته بندی چقدر دارد واقعیت و حقیقت کالا و خود محصول را بیان می کند. برای مثال اگر تصویری از محصول روی بسته بندی آورده اید که از خودتان است، بهتر است این تصویر با خود محصولی که در بسته بندی عرضه شده یکی باشد و مغایرت نداشته باشد.
درست است که نمی توان صد در صد این شباهت را ایجاد کرد؛ اما در کل گویای حقیقت درست محصول باشد. علاوه بر تصویر، اگر طرز استفاده یا مواد تشکیل دهنده دارد، دقیق بیان شوند. چون در نهایت پس از آن که مشتری در نگاه اول جذب بسته بندی شد، آن را می خرد و قرار است بعدا از کیفیت و حقیقت محصول شما آگاه شود و نباید در ارائه اطلاعات دوگانگی یا حرفی کم و زیاد شود. هویت برند، پیام برند و محتوای محصول باید با هم همخوانی داشته باشند.
قانون چهار: قابلیت مقیاس پذیری بسته بندی
وقتی برای محصول جدیدی که در بازار عرضه می کنید، بسته بندی خاصی انتخاب می کنید، باید به آینده و گسترش محصولات و برند خود هم فکر کنید. از مهم ترین قوانین طرای بسته بندی محصولات مقیاس پذیری بسته بندی ها است.
مثلا اگر اکنون تنها خشکبار به بازار عرضه می کنید، اگر طرح بسته بندی تنها مختص محصول خشکبار باشد، اگر در آینده بخواهید در کنار خشکبار با نام و اعتبار برند خود محصولات مواد غذایی دیگر را وارد چرخه تولید کنید، مجبور می شوید طرح بسته بندی را عوض کنید و تمام زحمات برندسازی شما از بین می رود. پس پیشنهادمان به شما رعایت قانون مقیاس پذیری در بسته بندی برندتان است. جهت سفارش بسته بندی اختصاصی آجیل و خشکبار به صفحه “طراحی بسته بندی آجیل” ما مراجعه کنید.
قانون پنج: کاربردی و کاربرپسند بودن بسته بندی
قانون پنجم در طراحی بسته بندی محصولات این است که بسته بندی و پکیج انتخابی شما باید کاربردی باشد و کاربر در استفاده از آن راحت باشد. بسته بندی کاربردی می تواند ارزش افزوده محصول شما را افزایش دهد و کاربر هم تجربه بهتری را در استفاده از محصولات تولیدی شما به دست می آورد و در نتیجه در بحث بازاریابی و فروش به کمک شما می آید و فروشتان را چند برابر می کند. حتما نیاز مخاطب و راحتی او را در نظر بگرید.
قانون شش: خلاقیت در بسته بندی
از متفاوت بودن نترسید. قانون مهمی که در بسته بندی ممکن است کمتر با آن روبرو شده باشید، خلاقیت در طراحی و دیزاین بسته بندی ها است. باز هم در این اصل و قانون باید مشتری را در محور توجه و تمرکز خود قرار دهید. از رنگ ها، دیزاین های خاص اما روانشناختی شده و باکیفیت استفاده کنید و ببینید در توزیع آزمایشی مشتری ها چه رفتاری در مقابل آن دارند. این موضوع وجه تمایزی است میان شما و رقبایتان.
بیشتر بخوانید: خلاقانه ترین ایده های بسته بندی
قانون هفت: جنس بسته بندی محصول
قانون بعدی توجه به جنس پکیج و بسته بندی است. در انتخاب نوع بسته بندی باید به محصولتان توجه کنید. اگر برای محصول خشکبار خود به بسته بندی نیاز دارید، باید در برابر رطوبت و نفوذ حشرات و گرد و غبار مقاوم باشد.
همچنین بسته بندی باید دوستدار محیط زیست باشد و بتوان آن را بازیافت کرد. حتی جنس و نوع پکیج به نیاز مشتری هدف هم بستگی دارد. آیا بسته بندی لوکس می خواهید یا برای مصارف روزانه؟ برای مصارف داخلی است یا برای صادرات بسته بندی محصول را آماده می کنید. انتخاب نوع بسته بندی به شناخت بازار و محصولات و رفتار مشتریان بستگی دارد و ممکن است هر کسی از پس آن برنیاید.
قانون هشتم: حفاظت از محصول
از مهم ترین اصول و قوانین طراحی بسته بندی حفاظت از محصول است. قرار نیست شما برای تمام محصولات خود از بسته بندی های مقاوم و محکم در برابر تمام شرایط جوی استفاده کنید. متناسب با کالای تولیدی یا توزیعی و شرایطی مثل نوع حمل و نقل و صادراتی بودن یا نبودن و شرایط جوی و همچنین نیاز بازار بسته بندی را تعیین می کنید.
محصول باید در برابر ضربه، پارگی، رطوبت و عوامل دیگر مقاوم باشد و محصول و کالا سالم به دست مشتری ها برسد.
قانون نهم: ابعاد بسته بندی
قانونی که اهمیت زیادی دارد، ابعاد آن است. ابعاد آن باید متناسب با اندازه یا حجم محصول باشد. نه باید آن قدر کوچک باشد که نتواند محصول شما چه مواد غذایی و چه لوزام آرایشی را در بر بگیرد و سریع بسته بندی دچار آسیب شود و نه دیزاین بسته بندی آن قدر بزرگ باشد که محصول در آن جابجایی زیادی داشته باشد و دچار آسیب شود.
زاویه ها، فرم بسته بندی و ابعاد آن هم در توجه مشتری ها به محصول شما تاثیر دارد و انتخاب بسته بندی مناسب به شما در دیده شدن و حتی در چاپ روی بسته بندی اثر می گذارد.
قانون دهم: حاوی اطلاعات کافی
قانون آخری که به آن می خواهیم بپردازیم، اصل آوردن اطلاعات مهم و اصولی روی بسته بندی محصولات است. مشتری در نگاه اول ظاهر و پکیج محصولات و کالاهای برند شما را می بیند و برای آن که از محتویات محصول و روش استفاده و یا اطلاعات مهم دیگر مثل تاریخ های مهم آگاه شود، به سراغ اطلاعات چاپ شده روی بسته می رود.
لذا اگر طراحی و چاپ اطلاعات روی بسته بندی باکیفیت نباشد، مشتری این حس به او القا می شود که محصول نیز از کیفیت بالایی برخوردار نیست. پس برای داشتن فروش بالا، علاوه بر رعایت کردن قوانین بالا، باید اطلاعاتی چون نام برند، استانداردهای محصول، تاریخ تولید و انقضا و روش مصرف و مواد اولیه و هر آن چه به دادن اطلاعات کافی اما جمع و جور به مشتری کمک می کند، بیاورید.
قوانین طراحی بسته بندی متفاوت در کشورهای مختلف
قطعا قوانین طراحی بسته بندی در کشورهای مختلف متفاوت است. و وقتی دارید محصولاتی را برای کشورهای دیگر تولید می کنید، باید روی جعبه به آن قوانین پایبند باشید. برای مثال شما باید حتما انواع بارکد بسته بندی صادراتی، بسته به نیاز روی طراحی بسته بندی پسته و طراحی پکیج آجیل و بسته بندی آب معدنی درج شود. اما یک سری موارد مثل راه های ارتباطی، نام و لوگوی برند، تاریخ های مهم و بارکد محصول هستند که همیشه روی بسته بندی ها، متناسب با ماهیت محصول عنوان می شوند.
سفارش طراحی و چاپ لیبل محصولات شما
در کمترین زمان و بهترین کیفیت
سخن پایانی
بسته بندی مناسب و خوب توجه مشتری را جلب می کند، اصالت برند و هویت آن را نشان می دهد و از محصول محافظت می کند. بسته بندی مهم ترین بخش از تجربه مشتری است و همانقدر که به خود محصول اهمیت می دهید، باید به طراحی و چاپ بسته بندی و قوانین بسته بندی محصولات هم توجه لازم را نشان دهید.
با خواندن و بررسی دقیق ده قانون طراحی بسته بندی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، پکیجینگ و دیزاین بسته بندی منحصر به فردی خواهید داشت و به تیم های بازاریابی و فروش خود کمک می کنید تا به اهداف فروش و اهداف کسب و کار برسند.
قوانین دیزاین بسته بندی های محصولات خود را باید به دست کارشناسان با تجربه مالتی پک بسپارید که با نیاز بازار و انواع بسته بندی و متریال های مختلف آشنایی دارند و از بهترین ابزارها برای طراحی و چاپ استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه لیبل طراحی کنیم؟ نکات طراحی لیبل حرفه ای