ویژگی های طراحی بسته بندی خوراکی ها

ویژگی های طراحی بسته بندی های خوراکی ها

تا کنون وارد فروشگاهی شده اید و از دور محصول مورد نظر خود را تشخیص دهید و مستقیم همان را بردارید و بخرید. یا برایتان پیش آماده وارد فروشگاه شوید و محصولی را انتخاب کنید که در نگاه اول شما را جذب کرد؟ این طراحی بسته بندی مواد غذایی است که فروش شما را کاهش یا افزایش می دهد. با داشتن بسته بندی و جعبه مناسب و باکیفیت برای محصولات خوراکی تولیدی و توزیعی خود می توانید در کنار حفظ سلامتی مواد غذایی، مشتری را به خرید از برند خود ترغیب کنید.

اما در طراحی بسته بندی مواد غذایی باید چه اصولی را رعایت کنیم که هم جنبه حفاظتی را رعایت کند و هم جنبه بازاریابی را ارتقا بدهد و مشتریان بیشتری را از برند و محصولات آن آگاه کند؟ در این مقاله به ویژگی های طراحی بسته بندی و پکیج مواد غذایی می پردازیم و هر یک را بررسی می کنیم.

 

بیشتر بخوانید: اهمیت طراحی بسته بندی مواد غذایی

 

اهمیت طراحی بسته بندی اختصاصی مواد غذایی

طراحی بسته بندی مواد غذایی وقتی اختصاصی و منحصر به برند و محصول شما باشد، ورق را در بازار به نفع شما بر می گرداند. شما با داشتن یک بسته بندی و پکیجینگ مناسب برای محصولات غذایی خود، هویت برند و چهره آن را به بهترین شکل نشان می دهید؛ به ویژه آن که بسته بندی مواد غذایی اولین چیزی است که مشتری از محصول شما می بیند.

لوگو، رنگ ها، دیزاین و المان های مختلف روی بسته بندی و چینش آن ها در کنار هم همگی چشم مخاطب را به خود جلب می کند و تاثیر زیادی روی خرید مشتری می گذارد.

جدای از بحث ظاهر بسته بندی که مشتریان را به خود جلب می کند، این پکیج ها و جعبه ها باید کاربردی باشد. باید متناسب با نوع ماده غذایی، فرم آن و ابعاد آن طراحی شود و به گونه ای باشد که از محصول در برابر ضربه محافظت می کند.

وقتی شما یک بسته بندی اختصاصی برای مواد غذایی خود طراحی می کنید تمام شرایط نگهداری از محصول تا بحث بازاریابی را روی طراحی و چاپ آن اجرا می کنید؛ که هم به چهره برند شما وجه بهتری می دهد و هم فروش بهتری را به شما ارائه می کند.

با طراحی بسته بندی مواد غذایی مناسب شما احساسات، یک داستان، پیام و یک ارتباط خاص را به مشتری منتقل می کنید و مشتری هم آنقدر باهوش است که در همان نگاه اول این ارتباط را دریافت می کند و شما را از میان بقیه رقبا انتخاب می کند.

 

سفارش طراحی و چاپ لیبل محصولات شما

در کمترین زمان و بهترین کیفیت

 

12 ویژگی طراحی بسته بندی مواد خوراکی

وقتی حرف از طراحی باکیفیت بسته بندی مواد غذایی می شود، باید یک سری ویژگی ها داشته باشد تا هم ماده غذایی سالم به دست مشتری برسد، هم او را ترغیب به خرید از برند شما بکند. فرض کنید فردی وارد فروشگاه مواد غذایی شده می خواهد برای مثال نوشیدنی بخرد. اولین چیزی که توجه او را جلب می کند چیست؟ بسته بندی آن است. پس به ویژگی های یک بسته بندی و پکیجینگ خوب دقت کنید.

 

12 ویژگی طراحی بسته بندی مواد خوراکی

 

1. بیانگر هویت برند

از مهم ترین کارهایی که در طراحی بسته بندی مواد غذایی باید انجام شود این است که با ارزش برند همسو باشد و پکیجی باید طراحی و چاپ کنید که هویت برند شما را به خوبی در نگاه مشتری ها عرضه کند. هر چه قدر محصول شما لوکس تر و برند شما می خواهد ارزش بیشتری به آن محصول غذایی بدهد، پس باید بسته بندی آن نیز لوکس تر باشد تا دید درستی را از برند عرضه کند.

بسته به نوع هدف فروش خود از محصولاتتان، باید بسته بندی مواد غذایی را انتخاب کنید. ممکن است بخواهید از یک محصول که مصرف روزانه دارد، تولید عمده داشته باشید و قیمت مصرف کننده نیز زیاد افزایش نیابد. در این صورت بسته بندی باید اقتصادی تر باشد.

هویت برند وقتی صورت می گیرد که بخواهید ارزش خود را به مشتری نشان دهید و با آنها ارتباط بگیرید تا این که به محصولات شما علاقه پیدا کنند و در مورد آن ها کنجکاو شوند. در ایجاد هویت برند در طراحی بسته بندی مواد غذایی باید:

  • شرکت و بازار خود را تحلیل کنید؛
  • اهداف خود را مشخص کنید؛
  • مشتری ها را شناسایی کنید؛
  • و یک شخصیت برای محصول خود تعیین کنید.

2. ساختار مناسب

یکی از ویژگی های مهم در طراحی بسته بندی مواد غذایی رعایت این سه اصل است: فرم بسته بندی، عملکرد و زیبایی آن. ساختاری که برای بسته بندی طراحی می کنید باید در ابتدا بتواند از محتوای درون جعبه و بسته بندی حفاظت کند. به ویژه آن که مواد غذایی در فرم ها و اشکال مختلف تولید می شوند. سپس باید ساختار بسته بندی با توجه به ابعاد محصول ماده غذایی تولید شود و در کنار آن المان ها و رنگ ها روی بسته بندی به زیبایی در کنار هم قرار بگیرند تا چشم مخاطب را به خود جلب کنند. با رعایت این سه اصل برند شما می تواند در کمتر از چند ثانیه مشتری را جذب کند. در غیر این صورت به سراغ محصولات رقیب شما می رود.

3. تناسب ماده غذایی با بسته بندی

از دیگر ویژگی های طراحی بسته بندی مواد غذایی توجه به نوع ماده غذایی در بسته بندی است؛ هم از لحاظ انتخاب متریال و هم لحاظ طراحی و چاپ روی بسته بندی. برای مثال اگر ماده غذایی مایع است و احتمال برون ریخت دارد، پس انتخاب بسته بندی چند لایه گزینه هوشمندانه ای است. در کنار آن شما باید ببینید چه محصولی را به چه گروهی می خواهید عرضه کنید. طبق این موضوع طرح، رنگ و المان های روی بسته بندی را انتخاب می کنید که باعث می شود مشتری در همان اولین نگاه بداند شما می خواهید چه پیامی را به او برسانید و حتی می تواند مزه محصول را از روی بسته بندی آن حس کند. پس در انتخاب بسته بندی مواد غذایی متناسب با محصول دقت کافی داشته باشید.

4. رعایت سادگی در پکیج مواد غذایی

طرح های شلوغ در بسته بندی مواد غذایی نه تنها مشتری ها را به خرید ترغیب نمی کند؛ بلکه کیفیت محصول را به آن ها القا نمی کند و ترجیح می دهند محصولی را انتخاب کنند که طرحی ساده و بسته بندی کاربردی داشته باشد. سادگی اصالت را نشان می دهد و انتخاب تنها یک تا سه رنگ در طراحی بسته بندی هم می تواند حتی بهتر ایده پشت محصول را به گوش مشتری برساند. هر چه پکیج مواد غذایی ساده تر باشد مخاطب هم بهتر می تواند روی محصول و اطلاعات مهم نوشته شده روی بسته بندی تمرکز کند.

5. قابلیت وسعت پذیری

گاهی شرکت تولیدی در ابتدای شروع کار تنها یک نوع محصول غذایی تولید و به بازار عرضه می کند و بسته بندی ای طراحی می کند که تنها مختص آن محصول است. اما پس از مدتی وقتی بخواهد کار خود را گسترش دهد و ماده های غذایی دیگری نیز وارد چرخه کند، باید از ابتدا دوباره روی هویت برند و طراحی بسته بندی مواد غذایی خود کار کند. پس طرحی را برای بسته بندی انتخاب کنید که قابلیت وسعت پذیری داشته باشد و در هزینه های خود صرفه جویی کنید.

6. حفاظت از محصول

از مهم ترین ویژگی های بسته بندی مواد غذایی قابلیت حفاظت آن از ماده غذایی است. این محصول باید سالم و بدون ضربه و آفت به دست مشتری برسد و روی بسته بندی باید حتما شرایط نگهداری ذکر شود. و طوری این بسته بندی و پکیج طراحی شود که از محصول حفاظت کند و نگذارد چه در حمل و نقل چه زمانی که مشتری از آن استفاده می کند، دچار آسیبی شود.

 

بیشتر بخوانید: قوانین طراحی بسته بندی

 

7. خلاقیت و هوشمندانه عمل کردن

طراحی بسته بندی مواد غذایی وقتی اصولی و به دست متخصصان و طراحان حرفه ای انجام شود، باعث بهتر دیده شدن و فروش بیشتر آن می شود. بسته بندی باید کاربردی باشد؛ وقتی مشتری دارد از آن استفاده می کند، راحت کارش راه بیفتد. خلاقیتی در طراحی بسته بندی وجود داشته باشد که باعث شود محصول شما از محصولات مشابه رقبا وجه تمایزی داشته باشد. حتی شما می توانید بسته بندی های محدود متناسب با فصل یا مناسبت های خاص مثل شب یلدا یا سال نو ایجاد کنید که خاص بودن را به محصولات مواد غذایی خود اضافه کنید.

8. متریال بسته بندی مواد غذایی

تنوع مواد غذایی در بازار زیاد است، پس نوع بسته بندی آن ها نیز با هم فرق می کند. ممکن است یک ماده غذایی کاملا خشک باشد و در برابر شرایط جوی مختلف واکنش کمی از خود نشان دهد. ولی ماده غذایی دیگر تر باشد و به اشعه خورشید و دیگر شرایط جوی واکنش سریع تری نشان دهد و خراب شود. با توجه به محصولات تولیدی خود باید متریال بسته بندی مواد غذایی انتخاب کنید. گاهی بسته بندی باید چند لایه باشد تا از نشتی و یا ورودی اضافی به محصول جلوگیری شود. بسته بندی نهایی محصول غذایی باید قابلیت چاپ بالایی داشته باشد و در برابر شرایط جوی نیز مقاوم باشد تا هم سالم به دست مشتری برسد و هم ظاهر مناسبی داشته باشد.

9. انتخاب الگو و رنگ مناسب

یکی از ویژگی های طراحی بسته بندی مواد غذایی انتخاب درست رنگ ها و الگوهای به کار رفته روی بسته بندی محصول است. رنگ روی بسته بندی و نحوه به کار بردن آن باید مینیمال و ساده باشد و همچنین با ماده غذایی انتخابی شما تناسب داشته باشد. در این صورت وقتی مشتری برای اولین بار بسته بندی محصول شما را می بیند، می داند چه انتظاری از محصول غذایی شما داشته باشد.

10. راهکار بازاریابی

بسته بندی مواد غذایی از قدرتمندترین و بهترین روش ها و استراتژی ها در بازاریابی محصولات به ویژه در صنعت مواد غذایی است. شما بدون آن که مستقیم به سراغ بازار هدف خود بروید و از آن ها برای خرید از شما دعوت می کنید، خودشان با دیدن بسته بندی و طرح روی پکیج مواد غذایی شما به سراغ شما می آیند و برای خرید از برند شما تصمیم می گیرند. هر چه این بسته بندی باکیفیت تر و با اطلاعات کامل اما مختصر تری طراحی و چاپ شود، مشتری نیز بهتری می تواند با محصول شما ارتباط بگیرد. شما در عرض چند ثانیه و تنها با انتقال یک حس می توانید بهترین تجربه را به مشتری خود ارائه دهید.

11. درج اطلاعات مهم

بسته بندی تنها ترکیبی از رنگ و نقش ها نیست. بسته بندی مواد غذایی باید حاوی اطلاعات مهم در خصوص ماده غذایی باشد. تاریخ تولید و انقضا، شرکت تولید کننده، عکس محصول، موارد مصرف، مواد تشکیل دهنده، بارکد و اطلاعات دیگر باید در طراحی بسته بندی مواد غذایی لحاظ شود تا مشتری پس از آن که محصولتان به چشمش آمد، اطلاعات روی آن را بخواند و تصمیم بگیرد این ماده غذایی برای او مناسب است یا نه.

12. ارائه تجربه کاربری مثبت

یک بسته بندی کاربردی که علاوه بر طرح خیره کننده و لوکس، استفاده راحتی هم داشته باشد باعث ایجاد تجربه کاربری بهتر برای مشتریان می شود و احتمال خرید دوباره و وفاداری مشتری ها بالاتر می رود. یکی از بزرگترین اولویت های طراحی بسته بندی مواد غذایی باید همین تجربه کاربری مثبت باشد تا علاوه بر این که برند به اهداف کسب و کار خود برسد، مشتری نیز راضی باشد. در واقع کسب و کار موفق و فروش بیشتر از مشتری راضی می آیند.

 

سفارش بسته بندی اختصاصی محصولات شما

در کمترین زمان

 

سخن پایانی

یک طراحی بسته بندی مواد غذایی خوب و باکیفیت باید 12 ویژگی اساسی را رعایت کند تا بتواند در بازار رقابتی و صنعت مواد غذایی موفق عمل کند. بسته بندی و پکیج محصولات غذایی بسیار حساس هستند؛ چون مستقیما با سلامت انسان در ارتباطند و آلوده شدن و خرابی آن ها باعث به خطر افتادن سلامت می شود. با بسته بندی مواد غذایی هویت برند خود را نشان دهید، آگاهی از برند را افزایش دهید و استراتژی بازاریابی بروزتری را در پیش بگیرید تا هم به اهداف کسب و کار خود برسید و هم فروشتان را افزایش دهید.

 

بیشتر بخوانید: 18 ایده طراحی بسته بندی خلاقانه با هوش مصنوعی

مطالب مرتبط

مشاوره بسته بندی

A-box-with-wings-flying-in-purple-clouds

پربازدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.